In het snel veranderende landschap van finance en control zijn er een aantal belangrijke trends die we in 2023 zullen zien. Bij Yellowrock zijn we altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen om onze klanten te helpen bij het navigeren door deze uitdagende en dynamische sector.

Toenemende digitalisering van finance en control

Een van de belangrijkste trends die we in 2023 zullen zien, is de toenemende digitalisering van finance en control. Bedrijven zullen meer en meer gebruik maken van geavanceerde technologieën, zoals machine learning, om financiële gegevens te analyseren en voorspellingen te doen. Deze technologieën zullen ook worden gebruikt om financiële processen te automatiseren en zo de efficiëntie te verhogen. Bedrijven zullen steeds meer vertrouwen op cloud-gebaseerde systemen om hun financiële gegevens te beheren en te analyseren.

Toename van duurzaamheidsrapportage en -analyse

Een andere trend die we in 2023 zullen zien, is de toename van duurzaamheidsrapportage en -analyse. Bedrijven worden zich steeds meer bewust van hun impact op het milieu en de samenleving, en zullen daarom meer transparantie bieden over hun duurzaamheidsprestaties. Dit zal leiden tot een grotere vraag naar professionals met expertise op het gebied van duurzaamheidsrapportage en -analyse.

Wendbaarheid en flexibiliteit

Naast deze trends op technologisch en duurzaamheidsgebied, zullen we in 2023 ook een verschuiving zien in de manier waarop bedrijven hun financiële strategieën bepalen. Bedrijven zullen meer nadruk leggen op wendbaarheid en flexibiliteit, om zich aan te kunnen passen aan veranderende marktomstandigheden. Dit zal resulteren in een grotere behoefte aan financiële professionals met de vaardigheden om snel en effectief te reageren op veranderende omstandigheden.

Data-analyse en -interpretatie

Tot slot zullen we in 2023 een toenemende vraag zien naar professionals met ervaring in data-analyse en -interpretatie. Bedrijven zullen steeds meer vertrouwen op data om beslissingen te nemen, en daarom zullen de vaardigheden om data te analyseren en te interpreteren van onschatbare waarde zijn. Dit zal resulteren in een groeiende vraag naar financiële professionals die bekend zijn met de nieuwste technologieën en tools op het gebied van data-analyse.

Kortom, de finance en control sector zal in 2023 getuige zijn van verschillende trends die bedrijven zullen helpen om efficiënter te werken, hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren en hun financiële strategieën aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Bij Yellowrock zullen we ons blijven concentreren op het bieden van de nieuwste inzichten en expertise om onze klanten te helpen bij het navigeren door deze uitdagende en dynamische sector.

Project of Business Controller bij Yellowrock?
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als project of business controller? Dan ben je bij Yellowrock aan het goede adres. Bekijk onze vacatures of neem contact op met Sam Mokveld via 06-81 06 62 07.